Seksi të bën më të zgjuar

Sipas një studimi të kryer së fundmi në Universitetin e Amsterdamit, u tregua se personat të cilët janë të ngacmuar seksualisht janë më të aftë për të marrë vendime nën presion se sa ata që nuk janë. Pra e thënë me fjalë pak më të thjeshta, seksi të bën më të zgjuar.

Përfitimet biologjike të aktivitetit seksual janë listuar edhe më parë, si ulje e stresit dhe çlirimi i hormoneve që të bëjnë të ndihesh mirë janë në majë të listës.

Provat e mbledhura nga Dr. Jens Forster dhe kërkuesit e tjerë në Universitetin e Amsterdamit tregonin se hormonet e lëshuara gjatë angazhimit seksual ndihmojnë në rritjen e trurit.

Gjithashtu, faqe të modës, lidhjeve në çift etj treguan për një studim të ngjashëm të kryer në Universitetin Princeton në New Jersey të cilat mbështesnin kërkimin e skuadrës të Forsterit.

Në këto eksperimente, shkencëtarët zbuluan një përshpejtim të shtimit të qelizave trunore në minjtë e laboratorit që ishin seksualisht aktiv, ndryshe nga ata që ishin ende të virgjër.

  Të pëlqen glauko.al? Dëshiron të lajmërohesh sapo të dalë një artikull i ri? Na ndiq në Facebook ose në Twitter në faqet tona zyrtare!

Artikujt më të Lexuar :

 
 

Glauko!

Akt seksual jo të natyrshëm do të quaja atë që askush nuk e bën dot. - Alfred Kinsey

Unë nuk e di pyetjen, por seksi është me siguri përgjigja. - Woody Allen

Çdo gjë në botë lidhet me seksin, përveç seksit, seksi lidhet me pushtetin! - Oscar Wild

Lidhu me Ne

Mund të na gjeni në Facebook, Twitter dhe Google+ për t'u përditësuar me lajmet më të fundit :

FacebookTwitter Google+

The Photography of Vasil Bituni

Ky artikull mbështet nga The Photography of Vasil Bituni

Glauko.al falenderon Pre-Born për ndihmën e paçmueshme në Social Media Marketing. E rekomandojmë këtë zyrë për këdo që kërkon profesionalizëm dhe dinamikë të vazhdueshme!